Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Noortje

Logo https://achtergrond.omroepbrabant.nl/noortje

De afgelopen dagen berichtte Omroep Brabant regelmatig over de Roosendaalse Noortje van Lith. Ze strijdt voor gelijke rechten van arbeidsgehandicapten op de werkvloer. Woensdag was ze bij Omroep Brabant om haar verhaal te doen en we nodigden haar uit om een dagje mee te kijken op de redactie.



Foto's: Jesse van Kalmthout
Tekst: Tobias van der Valk

Naar boven






Noortje schreef inmiddels al twee brieven aan premier Rutte. Die zijn gericht tegen een kabinetsplan dat ervoor zou gaan zorgen dat arbeidsgehandicapten minder dan het minimumloon kunnen verdienen. Ze kreeg hier veel steun voor. Maar het plan is nog niet van tafel.

Naar boven






"Ik ben bang dat ik niet als volwaardige werknemer word gezien. Als ik mijn hbo heb afgerond, heb ik straks zeven jaar gestudeerd en dan verdien ik toch beneden het minimumloon."

Naar boven



Noortje lijdt aan een ontwikkelingsstoornis. Hierdoor is ze gekluisterd aan een rolstoel. Maar dat weerhoudt haar er zeker niet van om een succesvolle carrière na te streven. Na dit jaar een mbo-studie Juridische Dienstverlening te hebben gevolgd, wil ze komend jaar beginnen met een hbo-opleiding.

Naar boven

"Het is heel fijn dat mijn verhaal zo goed wordt opgepikt. Ik ben blij dat er zoveel mensen achter mij staan."

Naar boven
0:00
/
0:00
Start video

Naar boven







"Uiteindelijk hoop ik een eigen bedrijf te beginnen. Ik wil me gaan verdiepen in mensenrechten. Met een eigen bedrijf hoef ik ook niet bang te zijn dat ik minder dan het minimumloon verdien."

Naar boven
0:00
/
0:00
Start video

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan